Boller, de små rundene av lykke som smuldrer på tungen som et hemmelig smil. De er som enhjørninger i bakingens verden – en blanding av mykhet og sødme som kan lyse opp selv de gråeste dagene. Enten de er fylt med deilige syltetøy eller dekorert med glasur, er boller alltid klar til å gi smaksløkene våre en kjærlig klem og et smil fra øre til øre!
Boller uten egg
Ingredienser
- 600 g hvetemel
- 100 g sukker
- 1 pakke tørrgjær Kan erstattes med 1 pk fersk gjær.
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 3 1/2 dl melk/vann Halvparten vann og halvparten melk.
- 100 g margarin
FREMGANGSMÅTE
- Bland de tørre ingrediensene.
- Smelt smør.
- Bland melk/vann med smeltet smør og varm opp til ca 37 grader.
- Bland de tørre og de våte ingrediensene.
- Elt deigen i ca 15 minutter i maskin (Lengre om du elter for hånd)
- Dekk deigen med plast eller et håndkle, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (45-60 minutter).
- Del deigen opp i 16-20 like store emner og trill til boller.
- Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett.
- Dekk til bollene og la dem etterheve i 20-30 minutter.
- Om ønskelig kan bollene pensles med melk men dette er ikke nødvendig for godt resultat.
- Stekes på 210 grader i 10-15 minutter.
- Avkjøl bollene på rist.
Merknader
Bollene kan fryses.