Boller

Boller, de små rundene av lykke som smuldrer på tungen som et hemmelig smil. De er som enhjørninger i bakingens verden – en blanding av mykhet og sødme som kan lyse opp selv de gråeste dagene. Enten de er fylt med deilige syltetøy eller dekorert med glasur, er boller alltid klar til å gi smaksløkene våre en kjærlig klem og et smil fra øre til øre!

Boller uten egg

FORBEREDELSESTID 2 timer
KOKETID 10 minutter
Total tid 2 timer 10 minutter
Rett Dessert, Snack
Kjøkken American, Norwegian
Porsjoner 16 boller

Ingredienser
  

  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 pakke tørrgjær Kan erstattes med 1 pk fersk gjær.
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 3 1/2 dl melk/vann Halvparten vann og halvparten melk.
  • 100 g margarin

FREMGANGSMÅTE
 

  • Bland de tørre ingrediensene.
  • Smelt smør.
  • Bland melk/vann med smeltet smør og varm opp til ca 37 grader.
  • Bland de tørre og de våte ingrediensene.
  • Elt deigen i ca 15 minutter i maskin (Lengre om du elter for hånd)
  • Dekk deigen med plast eller et håndkle, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (45-60 minutter).
  • Del deigen opp i 16-20 like store emner og trill til boller.
  • Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett.
  • Dekk til bollene og la dem etterheve i 20-30 minutter.
  • Om ønskelig kan bollene pensles med melk men dette er ikke nødvendig for godt resultat.
  • Stekes på 210 grader i 10-15 minutter.
  • Avkjøl bollene på rist.

Merknader

Bollene kan fryses.
Nøkkelord boller, gjærbakst

You might also like