Eplekake

Eplekake, den stolte kongen av kaker, bærer smaken av høstens helligdom. Saftige epler, omfavnet av krydret kanel og myk, gylden kake, skaper en symfoni av varme og komfort. Hver bit er som en varm omfavnelse fra bestemor, et smil fra barndommens minner. Med en kopp dampende te eller kald vaniljeis blir eplekaken en tidsmaskin til koselige stunder og hjertevarme.

Eplekake uten egg

FORBEREDELSESTID 15 minutter
KOKETID 40 minutter
Total tid 55 minutter
Porsjoner 8 stykker

Ingredienser
  

  • 4 dl hvetemel
  • dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 4 dl melk
  • 5 ss margarin toppet skje
  • 2 dl lettmelk
  • epler, så mye som ønskelig
  • Sukker og kanel

FREMGANGSMÅTE
 

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Smelt margarin ved lav varme.
  • Bland de tørre ingrediensene.
  • Bland de tørre ingrediensene med melken og det smeltede smøret.
  • Skrell eplene og del i tynne skiver.
  • Smør en springform (ca 24cm) eller kle den med bakepapir.
  • Hell røren i formen og dekk med eplebiter.
  • Strø over kanel og sukker.
  • Stekes på nederste rille i 40 minutter.
  • Avkjøl.

Merknader

Server lun med vaniljeis, krem e.l.

You might also like