Hvetestang

Hvetestangen, en liten biter av himmelens brød, bærer med seg duften av kjærlighet og tradisjon. Den myke, smuldrende deigen pakker inn smaken av barndommens minner, fylt med kanel og sukker. Et dryss melis på toppen gir den et snev av magi, som stjernestøv som danser i munnens natt. Hvetestangen er en tidløs glede, en varm klem fra kjøkkenet som varmer hjertet.

Hvetestang uten egg

FORBEREDELSESTID 3 timer
KOKETID 10 minutter
Total tid 3 timer 10 minutter
Rett Dessert, Gjærbakst
Kjøkken French, Norwegian
Porsjoner 15 stykker

Ingredienser
  

  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 pakke tørrgjær eller 50g fersk gjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 100 g margarin
  • dl melk/vann halvparten melk og halvparten vann
  • 1 pakke vaniljekrem uten egg finnes med bakevarer i dagligvarebutikk
  • 200 g melis
  • 4 ts vann
  • kokos

FREMGANGSMÅTE
 

  • Gjærdeig
  • Bland de tørre ingrediensene.
  • Smelt margarin.
  • Bland melk/vann med smeltet smør og varm opp til ca 37 grader.
  • Bland de tørre og de våte ingrediensene.
  • Elt deigen i ca 15 minutter i maskin (Lengre om du elter for hånd)
  • Dekk deigen med plast eller et håndkle, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (45-60 minutter).
  • Del deigen i tre eller fire like store emner.
  • Rulle emnene til pølser og kjevle dem flate.
  • Legg emnene på bakepapirkledte stekebrett, maks to på hvert brett.
  • Lag en fordypning midt på og fyll med vaniljekrem, bruk gjerne sprøytepose.
  • Etterhev under klede i ca. 30 minutter.
  • Stekes på 210 grader i 10-12 minutter. Midt i ovnen.
  • Avkjøles på rist.
  • Glasur
  • Lag melisglasur av vann og melis.
  • Ta melisglasur på hvetestengene og dypp i kokos om ønskelig.

Merknader

Kan fryses uten glasur og kokos.
Nøkkelord boller

You might also like