Is, den glatte rockestjernen i verden av desserter. Han smelter ikke under press, bare under sollys. Med smaker som får tungen til å danse og krype nedover issjaktene som det er en vannsklie, er is alltid klar til å gi deg en kjølig, deilig pause fra hverdagens varme. Han er den kulinariske livredderen vi alle trenger
Is uten egg
Ingredienser
- 6 dl kremfløte
- 1 stk vaniljestang
- 1 boks søt kondensert melk
- Valgfri fyll sjokolade, nøtter, smarties, bruk fantasien
FREMGANGSMÅTE
- Pisk kremfløten til krem (ikke stivpisket).
- Bland i frø fra vaniljestang.
- Vend inn søt kondensert melk.
- Bland alt i en bolle eller en iskremmaskin om du har det. Hvis du bruker iskremmaskin la den gå i 45 minutter.
- Vend inn ønsket fyll.
- Ha bakepapir i ønsket form, for eksempel brødform og ha isen over i formen.
- La stå i fryser over natten.
- Før servering; Ta isen ut av formen og ha over valgfri topping.
Merknader
Fyll/topping forslag 1
Fyll: hakket sjokolade.
Topping: hakket sjokolade med havsalt og hakkede mandler.
Fyll/topping forslag 2
Fyll: Karamellfudge (Du finner dem ved isen i matvarebutikk)
Topping: Karamellfudge, hakket sjokolade med daim og karamellsaus.
Fyll: hakket sjokolade.
Topping: hakket sjokolade med havsalt og hakkede mandler.
Fyll/topping forslag 2
Fyll: Karamellfudge (Du finner dem ved isen i matvarebutikk)
Topping: Karamellfudge, hakket sjokolade med daim og karamellsaus.