Ostekake er som et smil på en tallerken, en søt symfoni av smaker som danser sammen i perfekt harmoni. Den kremete fyllet smelter i munnen din, som en øm kjærlighetserklæring til smaksløkene dine. Den knasende bunn gir den nødvendige kontrasten, som en hemmelig flørt i hver bit. Pyntet med ferske bær eller en tynn sjokoladesaus blir den en kunstverk som frister og forfører. Hver munnfull er som en hyllest til det søte liv, en pause fra hverdagens kjas og mas.
Ostekake
Utstyr
- Kakefat
- Springform ca 20 cm
Ingredienser
- 200 g digestive
- 110 g smør
- 1 boks lettrømme
- 1 1/4 pk philadlefiaost evt. 200 gram kremost nøytral
- 2 dl melis siktes
- 1 ts vaniljesukker siktes
- 1 pk gul gele kok opp med halvparten av mengden vann på pakken
FREMGANGSMÅTE
- Lag gelè med halvparten av mengden vann som står på pakken, avkjøl noe.
- Smelt smør.
- Knus kjeks (morter, kjøkkenmaskin, ha kjeksene i en brødpose og kjevle over).
- Bland kjekssmuler med smeltet smør.
- Sett springformen (uten bunnen) på et kakefat.
- Bland kjekssmuler med smeltet smør og trygg massen utover i formen. Pass på at du kommer helt ut i kanten og gjerne litt oppover.
- Bland ost, rømme, vaniljesukker og melis.
- Visp krem og vend inn med blandingen over.
- Bland i geleen.
- Ha blandingen over i formen og sett kaldt over natten.
- Bruke en kniv til å løsne kaken fra springformen.
- Pynt med bær og dryss litt melis over med en sikt.