Kanelruller, de gylne snurrene av velvære, bærer med seg en duft av trøst og glede. Den myke deigen, smurt med smør og strødd med kanel og sukker, smelter i munnen som en kjærkomment minne. Hver bit er som et varmt kinnkyss fra kjøkkenet, en smak av omsorg og kjærlighet. Toppet med glasur som en vinterdag kledd i snø, er kanelrullene en skatt i hver bit.
Skillingsboller uten egg
Ingredienser
- 600 g hvetemel
- 100 g sukker
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 3½ dl melk/vann Halvparten vann og halvparten melk
- 100 g margarin
FREMGANGSMÅTE
- Bland de tørre ingrediensene.
- Smelt margarin
- Bland melk/vann med smeltet margarin og varm opp til ca 37 grader.
- Bland de tørre og de våte ingrediensene.
- Elt deigen i ca 15 minutter i maskin (Lengre om du elter for hånd)
- Dekk deigen med plast eller et håndkle, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (45-60 minutter).
- Kjevle deigen ut til et rektangel.
- Ta på margarin og strø over ønsket mengde kanel og sukker.
- Rull deigen til en pølse og del opp i 16 emner.
- Legg emnene på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem litt sammen.
- Dekk til bollene og la dem etterheve i 20-30 minutter.
- Om ønskelig; pensle med melk.
- Strø over sukker eller perlesukker.
- Stekes på 210 grader i 10.15 min.
- Avkjøl bollene på rist.