Skillingsboller eller kanelsnurrer

Kanelruller, de gylne snurrene av velvære, bærer med seg en duft av trøst og glede. Den myke deigen, smurt med smør og strødd med kanel og sukker, smelter i munnen som en kjærkomment minne. Hver bit er som et varmt kinnkyss fra kjøkkenet, en smak av omsorg og kjærlighet. Toppet med glasur som en vinterdag kledd i snø, er kanelrullene en skatt i hver bit.

Skillingsboller uten egg

FORBEREDELSESTID 2 timer
KOKETID 10 minutter
Total tid 2 timer 10 minutter
Rett Gjærbakst
Kjøkken Norwegian
Porsjoner 16 stykker

Ingredienser
  

  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • dl melk/vann Halvparten vann og halvparten melk
  • 100 g margarin

FREMGANGSMÅTE
 

  • Bland de tørre ingrediensene.
  • Smelt margarin
  • Bland melk/vann med smeltet margarin og varm opp til ca 37 grader.
  • Bland de tørre og de våte ingrediensene.
  • Elt deigen i ca 15 minutter i maskin (Lengre om du elter for hånd)
  • Dekk deigen med plast eller et håndkle, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (45-60 minutter).
  • Kjevle deigen ut til et rektangel.
  • Ta på margarin og strø over ønsket mengde kanel og sukker.
  • Rull deigen til en pølse og del opp i 16 emner.
  • Legg emnene på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem litt sammen.
  • Dekk til bollene og la dem etterheve i 20-30 minutter.
  • Om ønskelig; pensle med melk.
  • Strø over sukker eller perlesukker.
  • Stekes på 210 grader i 10.15 min.
  • Avkjøl bollene på rist.
Nøkkelord boller, gjærbakst

You might also like