Skoleboller, små smaksbomber av lykke, bringer et snev av barndom og fellesskap til hver eneste bit. Den myke, luftige bollen fylt med vaniljekrem og toppet med deilige kokosflak er som en smak av solskinn på en regnfull dag. Hver tygg er som et kjærlig minne fra skoletiden, fylt med latter og vennskap. Skoleboller er ikke bare en søt godbit, de er et hjertevarmt smil fra fortiden.
Skoleboller uten egg
Ingredienser
- 600 g hvetemel
- 100 g sukker
- 1 pakke tørgjær
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 3 1/2 dl melk/vann
- 100 g margarin
- Vaniljekrem uten egg
- 3 dl melis
- 3 ss vann
- kokos
FREMGANGSMÅTE
- Bland de tørre ingrediensene.
- Smelt margarin.
- Bland melk/vann med smeltet margarin og varm opp til ca. 37 grader.
- Elt deigen i ca. 15 minutter.
- Dekk til deigen, sett den på et lunt sted og la den heven til dobbel størrelse (45-60 minutter).
- Del deigen i 16-20 like store emner og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
- Fyll i vaniljekrem.
- Dekk til bollene la dem etterheve i 20-30 minutter.
- Om ønskelig; pensle med melk.
- Stekes på 210 grader i ca. 10 minutter.
- Avkjøl bollene på rist og pynt dem med melisglassur og kokos.
Merknader
Bollene kan lages melkefrie. Benytt havremelk og margarin uten melk. Tilsett også litt nøytral olje.