Gå tilbake
Skrive ut
Merknader
Mindre
Normal
Større
Eplekake uten egg
Skriv ut oppskrift
FORBEREDELSESTID
15
minutter
min
KOKETID
40
minutter
min
Total tid
55
minutter
min
Porsjoner
8
stykker
Ingredienser
4
dl
hvetemel
1½
dl
sukker
2
ts
bakepulver
4
dl
melk
5
ss
margarin
toppet skje
2
dl
lettmelk
epler, så mye som ønskelig
Sukker og kanel
FREMGANGSMÅTE
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smelt margarin ved lav varme.
Bland de tørre ingrediensene.
Bland de tørre ingrediensene med melken og det smeltede smøret.
Skrell eplene og del i tynne skiver.
Smør en springform (ca 24cm) eller kle den med bakepapir.
Hell røren i formen og dekk med eplebiter.
Strø over kanel og sukker.
Stekes på nederste rille i 40 minutter.
Avkjøl.
Merknader
Server lun med vaniljeis, krem e.l.