Gå tilbake

Fiskegrateng uten egg

FORBEREDELSESTID 30 minutter
KOKETID 30 minutter
Total tid 1 time
Rett Main Course
Kjøkken Norwegian
Porsjoner 5 personer

Ingredienser
  

  • 250 gram makaroni uten egg
  • 400 gram hvit fisk
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 ts malt muskatnøtt
  • 3 ss margarin
  • 6 ss hvetemel
  • 12 dl melk
  • salt og pepper
  • Griljermel
  • Smør

FREMGANGSMÅTE
 

  • Kok fisk og del den i mindre biter.
  • Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  • Smelt margarin ved svak varme, tilsett hvetemel og rør til du får en jevn blanding.
  • Spe med melk og la sausen koke i ca. 10 minutter.
  • Smak til sausen med salt og pepper.
  • Bland saus, fisk og makaroni og ha over i en smurt ildfast form.
  • Dryss over griljermel.
  • Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter. Midt i ovnen.

Merknader

Serveres med kokte poteter, gulrøtter, brokkoli og smeltet smør. 
Tips: Lag fiskegratengen klar i formen og oppbevar den i kjøleskap fram til den skal stekes. Beregn da litt lengre steketid.
Nøkkelord Fisk