Gå tilbake
Skrive ut
Merknader
Mindre
Normal
Større
Hvetestang uten egg
Skriv ut oppskrift
FORBEREDELSESTID
3
timer
timer
KOKETID
10
minutter
min
Total tid
3
timer
timer
10
minutter
min
Rett
Dessert, Gjærbakst
Kjøkken
French, Norwegian
Porsjoner
15
stykker
Ingredienser
600
g
hvetemel
100
g
sukker
1
pakke
tørrgjær eller 50g fersk gjær
1
ts
bakepulver
1
ts
kardemomme
100
g
margarin
3½
dl
melk/vann halvparten melk og halvparten vann
1
pakke
vaniljekrem uten egg finnes med bakevarer i dagligvarebutikk
200
g
melis
4
ts
vann
kokos
FREMGANGSMÅTE
Gjærdeig
Bland de tørre ingrediensene.
Smelt margarin.
Bland melk/vann med smeltet smør og varm opp til ca 37 grader.
Bland de tørre og de våte ingrediensene.
Elt deigen i ca 15 minutter i maskin (Lengre om du elter for hånd)
Dekk deigen med plast eller et håndkle, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (45-60 minutter).
Del deigen i tre eller fire like store emner.
Rulle emnene til pølser og kjevle dem flate.
Legg emnene på bakepapirkledte stekebrett, maks to på hvert brett.
Lag en fordypning midt på og fyll med vaniljekrem, bruk gjerne sprøytepose.
Etterhev under klede i ca. 30 minutter.
Stekes på 210 grader i 10-12 minutter. Midt i ovnen.
Avkjøles på rist.
Glasur
Lag melisglasur av vann og melis.
Ta melisglasur på hvetestengene og dypp i kokos om ønskelig.
Merknader
Kan fryses uten glasur og kokos.
Nøkkelord
boller