Gå tilbake

Hvetestang uten egg

FORBEREDELSESTID 3 timer
KOKETID 10 minutter
Total tid 3 timer 10 minutter
Rett Dessert, Gjærbakst
Kjøkken French, Norwegian
Porsjoner 15 stykker

Ingredienser
  

  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 pakke tørrgjær eller 50g fersk gjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 100 g margarin
  • dl melk/vann halvparten melk og halvparten vann
  • 1 pakke vaniljekrem uten egg finnes med bakevarer i dagligvarebutikk
  • 200 g melis
  • 4 ts vann
  • kokos

FREMGANGSMÅTE
 

  • Gjærdeig
  • Bland de tørre ingrediensene.
  • Smelt margarin.
  • Bland melk/vann med smeltet smør og varm opp til ca 37 grader.
  • Bland de tørre og de våte ingrediensene.
  • Elt deigen i ca 15 minutter i maskin (Lengre om du elter for hånd)
  • Dekk deigen med plast eller et håndkle, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (45-60 minutter).
  • Del deigen i tre eller fire like store emner.
  • Rulle emnene til pølser og kjevle dem flate.
  • Legg emnene på bakepapirkledte stekebrett, maks to på hvert brett.
  • Lag en fordypning midt på og fyll med vaniljekrem, bruk gjerne sprøytepose.
  • Etterhev under klede i ca. 30 minutter.
  • Stekes på 210 grader i 10-12 minutter. Midt i ovnen.
  • Avkjøles på rist.
  • Glasur
  • Lag melisglasur av vann og melis.
  • Ta melisglasur på hvetestengene og dypp i kokos om ønskelig.

Merknader

Kan fryses uten glasur og kokos.
Nøkkelord boller