Gå tilbake

Lussekatter uten egg

FORBEREDELSESTID 2 timer
KOKETID 20 minutter
Total tid 2 timer 20 minutter
Rett Dessert
Kjøkken Norwegian
Porsjoner 16 stykker

Ingredienser
  

  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pk tørgjær
  • 1 g safran Kan erstattes med 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ts kardemomme
  • 100 g margarin
  • 3 1/2 dl melk/vann Halvparten av hver

FREMGANGSMÅTE
 

  • Bland de tørre ingrediensene
  • Smalt margarin
  • Bland melk/vann med smeltet margarin og varm opp til ca 37 grader.
  • Elt deigen i 15 minutter
  • Dekk til deigen, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (45-60 minutter)
  • Del deigen i 16-20 like store emner
  • Form emnene til ønsket fasong, ta på rosiner og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Dekk til lussekattene og la dem etterheve i 20-30 minutter.
  • Stekes på 210 grader i ca. 10 minutter.
  • Avkjøl bollene på rist.

Merknader

Bruk posiner til topping
Nøkkelord gjærbakst, jul, rosiner