Gå tilbake
Skrive ut
Merknader
Mindre
Normal
Større
Lussekatter uten egg
Skriv ut oppskrift
FORBEREDELSESTID
2
timer
timer
KOKETID
20
minutter
min
Total tid
2
timer
timer
20
minutter
min
Rett
Dessert
Kjøkken
Norwegian
Porsjoner
16
stykker
Ingredienser
600
g
hvetemel
100
g
sukker
1
ts
bakepulver
1
pk tørgjær
1
g
safran Kan erstattes med 1/2 ts gurkemeie
1
ts
kardemomme
100
g
margarin
3 1/2
dl
melk/vann Halvparten av hver
FREMGANGSMÅTE
Bland de tørre ingrediensene
Smalt margarin
Bland melk/vann med smeltet margarin og varm opp til ca 37 grader.
Elt deigen i 15 minutter
Dekk til deigen, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (45-60 minutter)
Del deigen i 16-20 like store emner
Form emnene til ønsket fasong, ta på rosiner og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
Dekk til lussekattene og la dem etterheve i 20-30 minutter.
Stekes på 210 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøl bollene på rist.
Merknader
Bruk posiner til topping
Nøkkelord
gjærbakst, jul, rosiner