Gå tilbake

Ostekake

FORBEREDELSESTID 1 time
KOKETID 1 Dag
Total tid 1 Dag
Rett Dessert
Kjøkken American
Porsjoner 8 stykker

Utstyr

  • Kakefat
  • Springform ca 20 cm

Ingredienser
  

  • 200 g digestive
  • 110 g smør
  • 1 boks lettrømme
  • 1 1/4 pk philadlefiaost evt. 200 gram kremost nøytral
  • 2 dl melis siktes
  • 1 ts vaniljesukker siktes
  • 1 pk gul gele kok opp med halvparten av mengden vann på pakken

FREMGANGSMÅTE
 

  • Lag gelè med halvparten av mengden vann som står på pakken, avkjøl noe.
  • Smelt smør.
  • Knus kjeks (morter, kjøkkenmaskin, ha kjeksene i en brødpose og kjevle over).
  • Bland kjekssmuler med smeltet smør.
  • Sett springformen (uten bunnen) på et kakefat.
  • Bland kjekssmuler med smeltet smør og trygg massen utover i formen. Pass på at du kommer helt ut i kanten og gjerne litt oppover.
  • Bland ost, rømme, vaniljesukker og melis.
  • Visp krem og vend inn med blandingen over.
  • Bland i geleen.
  • Ha blandingen over i formen og sett kaldt over natten.
  • Bruke en kniv til å løsne kaken fra springformen.
  • Pynt med bær og dryss litt melis over med en sikt.
Nøkkelord digestivekjeks, Kake, kjeks, Ost