Gå tilbake

Skillingsboller uten egg

FORBEREDELSESTID 2 timer
KOKETID 10 minutter
Total tid 2 timer 10 minutter
Rett Gjærbakst
Kjøkken Norwegian
Porsjoner 16 stykker

Ingredienser
  

  • 600 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • dl melk/vann Halvparten vann og halvparten melk
  • 100 g margarin

FREMGANGSMÅTE
 

  • Bland de tørre ingrediensene.
  • Smelt margarin
  • Bland melk/vann med smeltet margarin og varm opp til ca 37 grader.
  • Bland de tørre og de våte ingrediensene.
  • Elt deigen i ca 15 minutter i maskin (Lengre om du elter for hånd)
  • Dekk deigen med plast eller et håndkle, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (45-60 minutter).
  • Kjevle deigen ut til et rektangel.
  • Ta på margarin og strø over ønsket mengde kanel og sukker.
  • Rull deigen til en pølse og del opp i 16 emner.
  • Legg emnene på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem litt sammen.
  • Dekk til bollene og la dem etterheve i 20-30 minutter.
  • Om ønskelig; pensle med melk.
  • Strø over sukker eller perlesukker.
  • Stekes på 210 grader i 10.15 min.
  • Avkjøl bollene på rist.
Nøkkelord boller, gjærbakst