Gå tilbake
Skrive ut
Merknader
Mindre
Normal
Større
Skoleboller uten egg
Skriv ut oppskrift
FORBEREDELSESTID
2
timer
timer
KOKETID
10
minutter
min
Total tid
2
timer
timer
10
minutter
min
Rett
Dessert
Kjøkken
Norwegian
Porsjoner
16
stykker
Ingredienser
600
g
hvetemel
100
g
sukker
1
pakke
tørgjær
1
ts
kardemomme
1
ts
bakepulver
3 1/2
dl
melk/vann
100
g
margarin
Vaniljekrem uten egg
3
dl
melis
3
ss
vann
kokos
FREMGANGSMÅTE
Bland de tørre ingrediensene.
Smelt margarin.
Bland melk/vann med smeltet margarin og varm opp til ca. 37 grader.
Elt deigen i ca. 15 minutter.
Dekk til deigen, sett den på et lunt sted og la den heven til dobbel størrelse (45-60 minutter).
Del deigen i 16-20 like store emner og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
Fyll i vaniljekrem.
Dekk til bollene la dem etterheve i 20-30 minutter.
Om ønskelig; pensle med melk.
Stekes på 210 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøl bollene på rist og pynt dem med melisglassur og kokos.
Merknader
Bollene kan lages melkefrie. Benytt havremelk og margarin uten melk. Tilsett også litt nøytral olje.
Nøkkelord
boller, gjærbakst, kokos